Circular-IT-group-header

Circular IT Group

'Intigo bood ons een efficiënte en pragmatische oplossing die aansluit bij ons vraagstuk.'

Circular IT Group / Maxicom levert wereldwijd hardware en netwerkapparatuur aan verschillende bedrijven. De groep biedt circulaire IT-oplossingen, gericht op het verlengen van de levensduur van IT-assets en het minimaliseren van de negatieve impact van de IT-waardeketen op het milieu en het (kritieke) grondstoffenverbruik.

Het ERP-systeem dat Circular IT Group eerder in eigen huis ontwikkelde, sloot niet meer aan bij de alsmaar toenemende omvang van de organisatie. Het bedrijf besloot om het softwarepakket Odoo te implementeren. De ontsluiting van de data vanuit Odoo naar PowerBI verliep helaas niet zo soepel. Zoekend naar een oplossing kwam Circular IT Group uit bij meerdere partijen. “Intigo was degene die ons de meest pragmatische oplossing bood”, aldus CFO Freek van der Linden. “Met een goed werkend Power BI-dashboard dat op maat is ingericht en de juiste data ontsluit.”

‘‘De essentie van een goed advies is dat je begrijpt hoe eenvoudig of ingewikkeld een oplossing moet zijn. Intigo bood ons een efficiënte en pragmatische oplossing die aansluit bij ons vraagstuk.’’

Freek van der Linden, CFO Circular IT Group

Efficiënt en snel traject

Intigo’er Harald van Engelen zette het dashboard Sales en marge in. Freek van der Linden: “Wat erg prettig werkt, is dat Harald eerst zorgt voor inzicht en de opzet van het dashboard voorlegt. Vervolgens konden wij het voorstel toetsen. Met onze feedback zocht Harald vervolgens weer tot in detail uit wat er aangepast moest worden. Dankzij deze tussentijdse verificaties – we hadden gedurende enkele weken meerdere keren per week contact – verliep het traject erg prettig. Ik ben blij met deze werkwijze. Als je pas na een paar weken een oplossing voorgeschoteld krijgt, die vervolgens niet passend blijkt te zijn: dat werkt niet efficiënt. Nu kwamen snel tot een goed resultaat.”

Essentiële informatie

De infrastructuur staat, Maxicom kan erop verder bouwen. Freek van der Linden: “Het Power BI-dashboard werkt perfect voor de salesafdeling. We hebben nu inzicht in de marges die ieder individueel bijdraagt. Dat is essentiële informatie, onder andere omdat we daarmee ieders commissie kunnen vaststellen. Dat is namelijk een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast brengt het dashboard in beeld hoe onze productcategorieën zich ontwikkelen, in een markt waarin prijzen en aanbod enorm fluctueren.”

Uitstekende oplossing

Naast waardevolle informatie brengt het dashboard blinde vlekken goed in kaart. Freek van der Linden: “We zien nu beter welke data we nog moeten ontsluiten. Zonder dashboard is dat veel lastiger te beoordelen, gezien de enorme hoeveelheid data die beschikbaar is. In korte tijd en tegen relatief lage kosten is er een uitstekende oplossing gerealiseerd. Ik kan Intigo bij eenieder aanbevelen die een willekeurig ERP-pakket wil ontsluiten om beter inzicht te krijgen in data.”

De voordelen van Intigo volgens Circular IT Group:

  • ​Passende oplossing, niet onnodig ingewikkeld
  • Efficiënte en pragmatische aanpak
  • Nauwe samenwerking met regelmatige tussentijdse afstemming
  • Snel resultaat
Menu