Stukbouw-1

Stukbouw

‘De dashboards van Intigo geven inzicht én besparen ons veel tijd’

Stukbouw is leverancier van afbouwmaterialen voor stukadoors, schilders, tegelzetters en anderen in het b2b-segment. Het bedrijf heeft vestigingen in Schijndel, Tilburg en Oss. Er werken 48 mensen.

Sinds lange tijd werk Stukbouw met Microsoft Dynamics Navision. Met de intentie Navision vervolgens te koppelen aan Power BI, volgde controller Mark van Os een cursus. Het ontbrak Van Os vervolgens echter aan de tijd die het ontwikkelen van dashboards vraagt. Intigo bracht uitkomst en realiseerde een sales- en financieel dashboard op maat.

“Bij de kennismaking met Intigo hadden we direct een goede klik met Harald van Engelen”, aldus Mark van Os, controller bij Stukbouw. “Om ons softwarepakket Navision te koppelen aan een Power BI-dashboard, ging Harald op ons kantoor aan de slag. Dat was fijn, want dat maakte direct schakelen met ons team mogelijk.”

Inzicht in gedetailleerde data

De eerste stap was de implementatie van het dashboard Sales en marge. Mark van Os: “Dankzij dit dashboard is gedetailleerde informatie beschikbaar. Afhankelijk van de filters die we instellen, hebben we inzicht in data op onder andere klantniveau, artikelniveau, per vestiging, per productgroep en bijvoorbeeld inzicht in cross-selling tussen productgroepen. Het dashboard zorgt ervoor dat we vaker en eerder naar cijfers kijken.” Van Os noemt meer voordelen: “De informatie is betrouwbaar, vooropgesteld dat je de juiste filters instelt. Ook bespaart het dashboard ons veel tijd. Voorheen klopten de salescollega’s aan bij de financiële afdeling als ze informatie nodig hadden. Nu kunnen ze daarvoor het sales dashboard raadplegen, op ieder moment van de dag. We zijn ‘opgegroeid’ met Excel-sheets, maar die zijn niet meer nodig.”

Financieel dashboard

Nadat het dashboard Sales en marge was gekoppeld, richtte Harald van Engelen ook een financieel dashboard in. Hierin hebben controller Mark van Os en uiteraard de dga van Stukbouw inzage. “We kunnen per vestiging de in- en verkoop monitoren. Het mooiste van het financiële dashboard is echter het cashflow overzicht”, aldus Mark van Os. “Waar blijft het resultaat, waar is het geld? Zit het in de debiteuren, zit het vast in de voorraad?”

‘We zitten nu veel korter op de bal’

Aan welke knoppen draait Stukbouw, met alle gedetailleerde informatie die het bedrijf nu ter beschikking staat? “De dashboards brachten geen spannende zaken aan het licht”, aldus Mark van Os. “Wél zitten we nu veel korter op de bal en kunnen we dus snel monitoren of een klant bijvoorbeeld terugzakt in omzet, hoe een productgroep zich ontwikkelt, et cetera. Het geeft ons de mogelijkheid om direct bij te sturen als dat nodig is.”

De voordelen van Intigo volgens Stukbouw

  • ​Korte lijnen dankzij incompany uitvoering
  • Gebruiksvriendelijke dashboards
  • Dashboards geven goed inzicht en gedetailleerde informatie
Menu