JB6A6976

Power BI-implementatie: In 7 stappen naar een datagedreven organisatie

Power BI is een krachtig en efficiënt business intelligence platform voor het visualiseren, analyseren en delen van data. Maar hoe laagdrempelig Power BI ook gepresenteerd wordt, de implementatie ervan vergt meer dan het ontwikkelen van een paar mooie dashboards.

Het succes van een Power BI-implementatie hangt niet af van techniek, maar altijd van de menselijke factoren, zoals een projectmatige aanpak, opleiding en begeleiding van teamleden en -niet in het minst- de betrokkenheid van de stakeholders.

Bij Intigo begrijpen we dat de reis naar datagedreven bedrijfsvoering een grondige en projectmatige aanpak vergt. De Intigo-methode is onze route in 7 stappen naar een datagedreven organisatie.

​Een goede voorbereiding is de basis voor een succesvolle Power BI-implementatie

Onze aanpak: een fundament voor jouw datagedreven toekomst

Bij Intigo geloven we niet in dikke rapporten die op de plank blijven liggen. Onze aanpak in de eerste 4 stappen, de inventarisatie, is volledig hands-on en gericht op actie. Dit betekent dat je concrete handvatten krijgt aangereikt die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie, waardoor je meteen verbeteringen kunt zien en implementeren.

Hoe we dit doen:

1. Ambitie definiëren: We starten met het scherpstellen van jouw langetermijndoelen om de juiste strategische richting te bepalen.

2. Strategische planning: In samenwerking met sleutelfiguren binnen je organisatie analyseren we de essentiële bedrijfsprocessen.

3. Datastructuur opzetten: We brengen inzicht in de databronnen, de processen waarin de data tot stand komt en de verwachte kwaliteit van de data.

4. KPI’s en dashboard ontwerp: We definiëren belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) en ontwerpen dashboards die deze KPI's visualiseren.

Elke stap is gericht op het versterken van jouw capaciteit om strategisch en met vertrouwen te opereren in een complexe zakelijke omgeving. De inventarisatie doen we op locatie in 1 tot 2 dagen. Voor veel bedrijven kan de workshop Datagedreven ondernemen volstaan.

Implementatie van Power BI dashboards


​5.Power BI-dashboards aansluiten​​

Waar mogelijk sluiten we onze Power BI-dashboards aan op jouw systemen, zodat je snel toegang hebt tot geavanceerde analyses en inzichten. Deze stap is afhankelijk van de bestaande technologische infrastructuur en de compatibiliteit met onze tools.

Dit zijn onze modulaire Power BI-dashboards:

Training en cultuurverandering voor effectieve tooladoptatie


​6. Training & adoptatie

We organiseren trainingssessies voor medewerkers om ze bekend te maken met het gebruik van Power BI. We implementeren initiatieven die een datagedreven cultuur bevorderen, waarbij besluitvorming op basis van realtime data de norm wordt binnen de organisatie.

​Intigo verzorgt de volgende trainingen:

Trainingen zijn, in combinatie met de Power BI-implementatie, op maat te maken voor (toekomstige) Power BI-ontwikkelaars en Power BI-gebruikers.

Evaluatie en continue optimalisatie van bedrijfsprestaties


​7. Evaluatie & optimalisatie

In fase 7 evalueren we de impact van de geïmplementeerde datagedreven en financiële initiatieven. Dit proces zorgt ervoor dat jullie onderneming zich voortdurend kan aanpassen en verbeteren op basis van accurate en actuele data. Belangrijke activiteiten in deze fase zijn:

  • ​Meten van resultaten aan de hand van de KPI's: Systematisch analyseren van de prestaties via de eerder vastgestelde KPI's om de effectiviteit van de geïmplementeerde oplossingen te beoordelen.
  • Identificeren en implementeren van verbeteringen: Continu zoeken naar mogelijkheden voor verbetering binnen de huidige processen en systemen, en deze implementeren om de operationele efficiëntie te verhogen.

Ben je klaar om de fundamenten te leggen voor een robuuste, datagedreven toekomst?

Neem contact met ons op voor een grondige BI-inventarisatie en zet de eerste stap naar het transformeren van jouw organisatie met behulp van data. Onze experts staan klaar om samen met jou een op maat gemaakte roadmap te ontwikkelen die jouw specifieke behoeften en doelen ondersteunt.

Menu