JB6A6734

Werkkapitaal

Grip op je werkkapitaal met ons Power BI dashboard

Sta je aan de start van een groeifase en wil je je cashflow optimaal beheren? Met het Intigo-dashboard voor Werkkapitaal krijg je heldere inzichten in je cashpositie – de cruciale zuurstof voor jouw bedrijf. Het nauwkeurig monitoren van je werkkapitaal is essentieel om liquiditeitsknelpunten te voorkomen en ervoor te zorgen dat je kapitaal effectief voor je werkt.

Ontdek via ons dashboard direct de antwoorden op kritieke vragen:

 • Hoe ontwikkelt mijn cashpositie?
 • Wordt mijn voorraad te lang vastgehouden?
 • Hoe snel converteren we verkoop naar cash op de bank?
 • Wel winst, maar geen cash op de bank?

Het Intigo-dashboard werkkapitaal, ontworpen voor een naadloze integratie met Power BI, stelt je in staat om de financiële gezondheid van je onderneming nauwlettend te volgen. Je herkent vroegtijdig patronen in bijvoorbeeld de omloopsnelheid van de voorraad en kunt actie ondernemen waar nodig. Dit voorkomt dat waardevolle middelen onnodig vastzitten en zorgt ervoor dat je vrij bent om te investeren in kansen die zich voordoen.

Een krachtige visualisatie van je werkkapitaal biedt niet alleen de mogelijkheid om je bedrijf te sturen op basis van actuele cijfers; het geeft je ook de vrijheid om strategische beslissingen te maken met volledige kennis van zaken. Of je nu gefocust bent op dagelijkse operationele efficiëntie of langetermijngroei, het Intigo-dashboard voor werkkapitaal is je partner in financieel management.

Sleutel tot succes? Liquiditeit en groei gaan hand in hand.

Ontsluit het potentieel van je bedrijf met het Intigo-dashboard voor werkkapitaal, jouw tool voor slimme en duurzame bedrijfsgroei.

Ontdek nu hoe je je werkkapitaal kan optimaliseren met Intigo – de toekomst van financiële dashboards. Want als je groeit, groeien wij met je mee.

Wat kun je verwachten van het werkkapitaal dashboard?

Intigo-dashboards beginnen altijd met een duidelijke overview pagina. Hierin staan de belangrijkste KPI's die je in één oogopslag duidelijk moeten maken waar je op in moet zoomen.

Zo ook voor het dashboard werkkapitaal.

De belangrijkste KPI's zijn:

 • ​Netto werkkapitaal
 • DSO (Days Sales Outstanding)
 • DPO (Days Payable Outstanding)
 • DIO (Days Inventory Outstanding)
 • Cash Conversion Cycle
 • Current Ratio
Overview pagina dashboard werkkapitaal Power BI
Overview pagina dashboard werkkapitaal Power BI

Samenstelling werkkapitaal

Op de pagina 'samenstelling werkkapitaal' kijken we naar de verschillende onderdelen die het werkkapitaal bepalen.

Het geeft al antwoord op een aantal cruciale vragen:

 • Wat is de actuele samenstelling en grootte van mijn werkkapitaal?
 • Hoe zijn mijn liquide middelen en kortlopende schulden over tijd veranderd?
 • In welke mate dragen mijn BTW-verplichtingen en loonheffingen/sociale lasten bij aan mijn totale kortlopende schulden?
 • Beschik ik over voldoende liquiditeit om mijn kortlopende schulden te dekken?

De mogelijkheid bestaat om tot grootboek- en boekingsniveau door te klikken. Zo kun je met slechts een paar klikken inzicht krijgen in de bijzonderheden van je werkkapitaal.

Debiteuren in Power BI

Omzet is 1, maar de geleverde diensten en/of producten betaald krijgen is 2. Het is cruciaal om je klanten te monitoren op hun betalingsgedrag. Als ondernemer ben je tenslotte geen bank. Je wil je kapitaal inzetten voor je eigen investeringen. Om dit te monitoren hebben we binnen het werkkapitaal dashboard een goede monitoring voor debiteuren ontwikkeld.

 • ​Wat is het gemiddeld aantal dagen voordat facturen worden betaald? (Days Standing Out)
 • Wat is de ontwikkeling van betaalgedrag van mijn klanten?
 • Wat is de ouderdom van de niet-betaalde facturen?

Om deze vragen goed te beantwoorden is inzicht nodig in de debiteurenpositie van je bedrijf.

Debiteuren pagina werkkapitaal Power BI
Debiteuren pagina werkkapitaal Power BI

Voorraadontwikkeling in Power BI

Het voorraadonderdeel van ons Werkkapitaal-dashboard is een krachtig instrument dat je helpt de voorraadprestaties binnen je onderneming te meten en te verbeteren. Met dit onderdeel kun je kritieke voorraadvragen beantwoorden, zoals:

 • Wat is de omloopsnelheid van mijn voorraad en hoe verhoudt zich dat tot mijn verkoopactiviteiten?
 • Hoeveel dagen blijft mijn voorraad gemiddeld staan voordat het verkocht wordt (Days Inventory Outstanding)?
 • Hoe is mijn voorraad verdeeld over verschillende productcategorieën?

Door inzicht te verschaffen in deze aspecten van je voorraad, stelt het Intigo-dashboard je in staat om je werkkapitaal efficiënt te beheren en je liquiditeit te optimaliseren.

Inzicht in je crediteuren in Power BI

Het onderdeel Crediteuren van ons Werkkapitaal-dashboard voorziet je van directe inzicht in de betalingspraktijken van je bedrijf. Essentiële vragen die door dit onderdeel worden beantwoord, zijn:

 • Hoe lang neemt mijn bedrijf gemiddeld om facturen te betalen (DPO - Days Payable Outstanding)?
 • Wat is de ouderdomsverdeling van de openstaande facturen?
 • Wie zijn onze vijf grootste crediteuren en welke betalingstermijnen hanteren wij bij hen?
 • Voldoen onze betalingstermijnen aan de afspraken, en hoe kunnen we deze optimaliseren voor een betere cashflow?

Door inzage te geven in deze sleutelaspecten, helpt het dashboard je met het managen van uitgaande kasstromen en het versterken van de financiële positie van je onderneming.

Wat is de cashontwikkeling?

Het onderdeel Cashontwikkeling in ons Werkkapitaal-dashboard ontleed de complexe vraag "Waar is de winst gebleven?" en stelt je in staat dieper te duiken in je cashflow. Het helpt je de cruciale verschillen tussen boekhoudkundige winst en daadwerkelijke cashbewegingen te begrijpen door antwoord te geven op vragen als:

 • Waarom toont onze winst- en verliesrekening een winst, maar weerspiegelt onze bankrekening dit niet?
 • Welke cashbewegingen, die niet op de winst- en verliesrekening staan, beïnvloeden onze cashflow?
 • Welke investeringen hebben we dit jaar gedaan en wat is hun impact op onze liquide middelen?
 • Zijn er veranderingen in eigen vermogen, zoals dividenduitkeringen, of wijzigingen in onze schuldenstructuur door nieuwe leningen of aflossingen?

Het kasstroomoverzicht biedt een transparant beeld van alle cashstromen, wat essentieel is om financiële besluiten te nemen met volledig zicht op je liquiditeit. Dit inzicht is onmisbaar voor het effectief managen van werkkapitaal en voor het ondersteunen van de financiële gezondheid van je bedrijf.

Ratio-analyse in Power BI

Het bekijken van financiële ratio's binnen het Werkkapitaal-dashboard stelt je in staat om de gezondheid van je werkkapitaal snel en effectief te beoordelen. Door deze ratio's te analyseren, krijg je een helder beeld van hoe liquide je bedrijf is, hoe efficiënt het kapitaal wordt gebruikt, en of er voldoende middelen beschikbaar zijn om kortetermijnverplichtingen na te komen.

Dit perspectief is cruciaal omdat het je niet alleen toont waar je bedrijf financieel staat, maar ook helpt bij het anticiperen op toekomstige financiële behoeften en het nemen van onderbouwde beslissingen die de stabiliteit en groei van het bedrijf ondersteunen.

Tijd voor actie!

Ben je klaar om afscheid te nemen van tijdrovende Excel-analyses en wil je directe, diepgaande inzichten in je werkkapitaal?

Het Intigo-dashboard voor werkkapitaal biedt een gebruiksvriendelijke, efficiënte oplossing die snel te integreren is met je bestaande boekhoudsysteem. Binnen slechts twee weken is het dashboard operationeel, waardoor je onmiddellijk kunt profiteren van doorklikbare, gedetailleerde rapportages tot op het laagste niveau. Met ons plug-and-play systeem hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

Boek nu een demo om zelf te zien hoe het Intigo-dashboard je werkkapitaal kan transformeren en je bedrijf kan voorzien van de tools die nodig zijn voor financieel succes. Neem contact met ons op en zet de eerste stap naar een slimmere, snellere en efficiëntere financiële operatie.

Intigo-dashboards zijn modulair uit te breiden

We ontwikkelen onze Intigo-dashboards in Power BI en hierdoor zijn deze altijd uit te breiden.

Wil je extra informatie toevoegen? Wil je extra filtermogelijkheden? Wil je de begroting per klant of project toevoegen? Jouw Intigo-adviseur zorgt ervoor dat jouw stuurinformatie op maat geleverd wordt.

Aanvullende mogelijkheden:

Menu